четвъртък, 4 април 2013 г.

Avene

Докато се чудя с какво точно да започна в новото си място за красота, ще споделя мнението си за част от продуктите на Avene, които съм използвала. :)

1.) CLEANANCE почистващ гел без сапун
Много нежен и деликатен измиващ продукт, с едва доловим аромат.Използва се сутрин и вечер върху влажна кожа.Почиства добре, без да дразни чувствителната ми смесена кожа.
Опаковка 200ml.
2.) МИЦЕЛАРЕН ЛОСИОН
Използвам, като следваща стъпка от почистването на кожата.Може да се нанася върху цялото лице, включително очи, устни.Не се изплаква.Хидратира приятно кожата.
Опаковка 200ml, 400 ml.
3.) TRIACNÉAL  
Крем против несъвършенства.Нанасям го вечер, локално върху проблемни участъци, малки възпаления.Може да се нанася и върху цялото лице.Помага за по-бързото възстановяване на проблемните места.
Опаковка 30ml.
4.) УСПОКОЯВАЩ КРЕМ КОНТУР ЗА ОЧИ
Крем, успокояващ околоочния контур.Подходящ за чувствителните ми очи.С много лека консистенция.Създава усещане за комфорт на кожата.Може да се използва сутрин и вечер.
Опаковка 10ml.
5.) HYDRANCE OPTIMALE UV ЛЕК КРЕМ
Това е продукта за нормална към смесена кожа.Има го и като вариант без UV филтър.От същата серия има два продукта за суха и чувствителна кожа.Много лек и приятен продукт.Разнася се лесно, без да утежнява и омазнява излишно кожата.Има успокояващ ефект.
Опаковка 40ml.
6.) ТЕРМАЛНА ВОДА
Под формата на спрей.Може да се използва при много случаи: зачервявания, раздразнения, като част от ритуала на ежедневния грим или просто за освежаване на кожата.
Опаковка 50ml, 150ml, 300ml.

2 коментара:

  1. Много се чудя на почистващия гел. От всички, които съм ползвала до момента ми опъват кожата и не ми е приятно усещането, въпреки, че чувствам лицето чисто.
    Мицеларната вода също е много хубава. Ползвам я от скоро, заедно с термална вода и хидратиращ крем за нетолерантна кожа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Използвам няколко гела за лице и пяна.Редувам ги в зависимост от това как усещам кожата си.Гела на Avene не оставя при мен усещане за опъване на кожата.

      Изтриване